Ο σύγχρονος Ιουδαϊσμός ανοιχτός στους ΛΟΑΤ

Οι άλλοτε συντηρητικές συναγωγές έχουν ανοίξει πια τις πύλες τους τόσο στους ομοφυλόφιλους πιστούς Εβραίους, όσο και στους ομοφυλόφιλους Ραββίνους.

Η ιστορική συναγωγή της Ουάσινγκτον Adas Israel αποτελεί την πρώτη που αποδέχεται επίσημα έναν ομοφυλόφιλο ως ισότιμο Ραββίνο της κοινότητας, ενώ το Βρετανικό θρησκευτικό κίνημα Mazorti με 12 ξεχωριστές κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πως στο εξής κάθε συναγωγή θα αποφασίζει για το αν θέλει ή όχι να παντρεύει ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο ανώτερος Ραββίνος της συναγωγής του Λονδίνου Jonathan Wittenberg σχολίασε: <<Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Ως κίνημα εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια περιεκτική  θρησκεία, τιμώντας την αξιοπρέπεια όλων των πιστών μας, στα πλαίσια του εβραϊκού νόμου >>.

Φυσικά οι συναγωγές αυτές απευθύνονται σε προοδευτικούς Εβραίους, σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους Εβραίους που είναι εντελώς συντηρητικοί και αρνούνται να συμβαδίσουν με τη σύγχρονη κοινωνία. Οι μοντέρνοι Ραββίνοι θεωρούν την Τορά (το ιερό βιβλίο του Ιουδαϊσμού) εμπνευσμένο από το Θεό αλλά όχι ως απόλυτο λόγο του ίδιου του Θεού, ενώ επιτρέπουν άνδρες και γυναίκες να κάθονται μαζί.

πηγή 1        πηγή 2          πηγή 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...