Επικυρώθηκαν οι υιοθεσίες στη UTAH των ΗΠΑ



Η πιο συντηρητική πολιτεία των ΗΠΑ επικύρωσε νομικά τις υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η Γιούτα είναι γνωστή για τη συντηρητική της κοινωνία, αφού εκεί εδρεύει η εκκλησία των Μορμόνων, από όπου νεαροί απόστολοι ξεκινούν το ταξίδι τους μεταφέροντας το μήνυμα "των τελευταίων ημερών" σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον η πολιτεία είχε κατηγορηθεί πως κλείνει τα μάτια σε βιασμούς γυναικών που γίνονταν από άνδρες μορμόνους, αφού και οι δικαστές των υποθέσεων ήταν ομόθρησκοι και κάλυπταν ο ένας τον άλλο. Στη Γιούτα μάλιστα επιτρέπονται οι άνδρες Μορμόνοι να αποκτήσουν μέχρι και 6 συζύγους, αλλά η άποψη για την ομοφυλοφιλία ήταν τόσο αρνητική που μέχρι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν "ψυχιατρικές" κλινικές που υποτίθεται "θεράπευαν την ασθένεια"...με ηλεκτροσόκ!

Τα πράγμα έχουν αρχίσει να αλλάζουν όμως, ήδη στο τελευταίο gay pride της Saint Lake City στις 3 Ιουνίου, συμμετείχαν 350 Μορμόνοι, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην επίσημη θέση της εκκλησίας τους.

Στις 7000 ανέρχονται οι αιτήσεις από ομοφυλόφιλα ζευγάρια προς νομιμοποίηση γάμων και υιοθεσιών.

Παρά τις προσφυγές συντηρητικών νομοθετικών λόμπι, το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε τελικά να επιτρέψει την άρση της απαγόρευσης που η τοπική δικαστική πλειοψηφία, είχε επιβάλει, αφήνοντας μετέωρες πολλές νέες οικογένειες. Πλέον το Τμήμα Υγείας της πολιτείας θα παραχωρεί πιστοποιητικά γεννήσεως και στα ζευγάρια του ίδιου φύλου ως νόμιμους γονείς και προστάτες των παιδιών.

Πλέον όχι μόνο οι ΛΟΑΤ στη Γιούτα μπορούν να παντρεύονται αλλά και νόμιμα να δημιουργούν τις οικογένειες που θέλουν, αποσυμφορίζοντας τα ορφανοτροφεία που οι ετεροφυλόφιλοι γέμιζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...