Διαμαρτυρία για τη δολοφονία τρανς γυναίκας από πεζοναύτη

Η 26χρονη Φιλιππινέζα transgender Jennifer Laude Sueselbeck βρέθηκε στραγγαλισμένη σε μια τουαλέτα βράδυ Σαββάτου στην περιοχή Olongapo, ενώ ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία κρατείται στο ίδιο Αμερικάνικο πλοίο της αποστολής που τον μετέφερε στη χώρα.

Οι 'lady boys' είναι πολύ διαδεδομένες στις Φιλιππίνες, οι λόγοι όμως που ο πεζοναύτης, Joseph Scott Pemberton από τη νότια Καρολίνα, προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη δεν έχουνε γίνει ακόμη σαφείς.

Δεκάδες ακτιβιστές των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία των Φιλιππίνων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αμερικάνικων αποστολών που έχουν καταφτάσει στην περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις, απαιτώντας την έκδοση του Αμερικανού στρατιώτη στις Φιλιππίνες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μη δίκαιης δίκης.

Οι διαδηλωτές απειλούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ώστε να αποτρέψουν πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης.

Το Αμερικάνικο κράτος πρέπει να κατανοήσει πως η εκπαίδευση των πεζοναυτών δεν μπορεί να είναι μονάχα στρατιωτική. Κακοποίηση πολιτών και αιχμαλώτων έχουν σημειωθεί αρκετές φορές από αμερικάνικα στρατεύματα, παρά τη διεθνή κατακραυγή και την άρση των διακρίσεων απέναντι στους ομοφυλόφιλους στρατιώτες, φαίνεται πως οι κακές συνήθειες χρειάζονται πολλά χρόνια μέχρι να αλλάξουν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...