Διαμαρτυρία ενάντια στην Ομοφοβία 14/9/12


Μετά τα κρούσματα Ρατσιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το κοινό που συμμετείχε στο προηγούμενο κάλεσμα lgbt οργανώσεων της Αθήνας και ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε να οργανωθεί πορεία συμβολική, για να ακουστεί και η φωνή εκείνων που δεν γνώριζαν αλλά έπαθαν κι έμαθαν, αλλά και για να πληθύνουν και οι φωνές εκείνων που ακόμα δεν ήξεραν...
Ο κόσμος αυτή τη φορά ήταν ζεστός αλλά όχι σε ανταπόκριση παραπάνω από το αναμενόμενο. Ευτυχώς οι φίλοι που επέλεξαν "θα παρευρεθώ" στην συγκέντρωση ήταν πολύ λιγότεροι από όσους εμφανίστηκαν. Καμιά διακοσαριά θα είμασταν και μάλλον είχαμε παλμό. Και ευτυχώς επίσης που βρέθηκαν εκεί και ομάδες γκέυ(?) (Α)ναρχικών που έδωσαν ώθηση και πρόσθεσαν με τα ανατρεπτικά τους συνθήματα πολύ δυναμική και ιδιαίτερα ευχάριστη νότα στην πορεία.

H πορεία ξεκίνησε κλασικά από πλατεία Κλαυθμώνος και συνεχίστηκε γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια. Κρατήθηκε μονάχα η μία πλευρά του δρόμου. Κατά τη γνώμη μας αυτό ήταν καλό, γιατί έτσι οι στρέητ μικρο και αστοί δεν θα εκνευρίζονταν μαζί μας, τους ρίξαμε στα μαλακά, αλλιώς θα τσαντίζονταν, αν προκαλούσαμε παρακόλληση συγκοινωνιών και θα μας έβριζαν "καλά σας κάνουν και σας δέρνουν..." ως είθισται στην αθάνατη σκέψη του Έλληνα. Έτσι λοιπόν τώρα σκεφτόμαστε πως θα θεώρησαν, "έ μωρε τα παιδιά καλά κάνουν και διεκδικούν και δεν μας καθυστέρησαν και τόσο"... Όχι δεν μιλάω ειρωνικά! Έτσι είναι η χώρα σας και μάθαιτε να την ερμηνέυετε και να την καθοδηγείτε σοφότερα για να πετυχαίνετε τους σκοπούς σας!
 
Highlights της πορείας:
 
*H Πάολα ζήτησε στα αναρχόπουλα να πούνε ξανά το σύνθημα για να το καταγράψει και μια κοπελίτσα όμορφη και γλυκιά τους είπε "άντε παιδιά τότε ας το κάνουμε άλλη μια φορά για την Πάολα!"
 
*Παρατήρησα πολλούς παλιούς γνώριμους που αντιπαθώ απεριόριστα, αλλά που επιτέλους αυτήν τη φορά δεν κρατούσαν πανό τύπου "Ναί είμαι πούστης και μόνο αυτό ξέρω να κάνω πέραν της σχολής μου" αλλά "εργάτες έλληνες και ξένοι ενωμένοι, κάτω ο φασισμός" κλπ
 
Μπράβο μόγγολα έπρεπε πρώτα να εκκολαφθούν τα αυγά του φιδιού για να πολιτικοποιηθείτε!
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...