Θεμελιώδη δικαιώματα του Ανθρώπου & διακρίσεις στους lgbt

Voltaire: "I may not agree with a word you say, but I will defend to the death your right to say it"

Επειδή πρέπει να γνωρίζουμε τι δικαιώματα θα μπορούσαμε να έχουμε αν δεν αντιμετωπιζόμασταν οι lgbt ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κι επειδή επιτέλους πρέπει να μάθουμε και να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους πολίτες.

Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης







Απαγόρευση των βασανιστηρίων και των απάνθρωπων ή εξευτελιστικών ποινών ή μεταχείρισης
Κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί σε βασανιστήρια ούτε σε απάνθρωπες ή εξευτελιστικές ποινές ή μεταχείριση.


Κάθε βράδυ λοιπόν στους δρόμους που οι transexuals κάνουν πιάτσα και ικανοποιούν είτε το θέλουν είτε όχι τα βίτσια των αθηναίων ή θεσσαλονικιών, βγαίνει τώρα και η αστυνομία και κοιτάει ποιές έχουν εντάλματα και τους κοπανάει πρόστιμα. Πρόστιμα! Πρόστιμα! Πρόστιμα να βγάλει λεφτά από τις τρανς...Τέτοια υποκρισία...




Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
1.   Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.
2.   Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνεται νομίμως, για καθορισμένους σκοπούς και με βάση τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου ή για άλλους θεμιτούς λόγους που προβλέπονται από το νόμο. Κάθε πρόσωπο δικαιούται να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα που το αφορούν και να επιτυγχάνει τη διόρθωσή τους.
3.   Ο σεβασμός των κανόνων αυτών υπόκειται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής.

Που όμως δεν τηρήθηκαν αφού η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να τραβολογήσει* το περασμένο χρονικό διάστημα πάρα πολλές ιερόδουλες προσπαθώντας να τις κάψει στην πυρά σαν μάγισσες του μεσαίωνα για να λυτρωθούν τα άρρωστα πλήθη από την δική τους λέπρα.

*όπως συνωστισμός στη Σμύρνη το 22 που λεγε και το περίφημο "βιβλίο" ... βγάλε συμπεράσματα τώρα αν δεν ξέρεις την υπόθεση και θεώρησες πως ο πρώην υπουργός, ναί αυτή η μαριγούλα, ο Λοβέρδος έκανε κάτι καλό για την Δημόσια Υγεία.  Πάντα όμως υπάρχει και η ευκαιρία να μάθεις τι έγινε από τις ίδιες τις εκδιδόμενες γυναίκες και transexuals που υποφέρουν, αν το θές!

Ευτυχώς ο Νικήτας Κακλαμάνης αν και θεωρήθηκε μισητός δήμαρχος αθηνών, όσο τελούσε υπουργός υγείας κατέστησε δωρεάν τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου.






Δικαίωμα γάμου και δικαίωμα δημιουργίας οικογένειας
Το δικαίωμα γάμου και το δικαίωμα δημιουργίας οικογένειας διασφαλίζονται σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες που διέπουν την άσκησή τους.

Η κοινωνία λένε ακόμα "δεν είναι έτοιμη", γιαυτό και το παραπάνω άρθρο έχει υπογραφεί από Έλληνες πολιτικούς-φίρμες στο εξωτερικό, μετά το επίσημο δείπνον και πάνω στο επιδόρπιο με σορμπέ φράουλας, αλλά δεν τηρείται αφού οι lgbt δεν έχουν το δικαίωμα να υιοθετήσουν και να μεγαλώσουν παιδιά ή να παντρευτούν. "Θα τα κάνουν ανώμαλα" :s

Τράβα πάλι να διορίσεις βουλευτή κάποιον που σε λέει ανώμαλο!





Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης
1.   Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων.
2.   Η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η πολυφωνία τους είναι σεβαστές.

Άρθρο 12
Ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι
1.   Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα, ιδίως στον πολιτικό και τον συνδικαλιστικό τομέα καθώς και στους τομείς που αναφέρονται στον πολίτη, πράγμα που συνεπάγεται το δικαίωμα κάθε προσώπου να ιδρύει με άλλους συνδικαλιστικές ενώσεις και να προσχωρεί σε αυτές για την υπεράσπιση των συμφερόντων του.
2.   Τα πολιτικά κόμματα, στο επίπεδο της Ένωσης, συμβάλλουν στην έκφραση της πολιτικής βούλησης των πολιτών της Ένωσης.


Που δεν τηρείται επίσης κανένα άρθρο αφού συχνά το τελευταίο διάστημα περισσότερο τα lgbt άτομα δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις και σεξιστική μεταχείρηση.
Το Athens Pride δεν έχει την προβολή του χρειάζεται, όπως γίνεται σε πόλεις του εξωτερικού όπου από άποψη και μόνο τουρισμού, τα οικονομικά αποτελέσματα που προκύπτουν, από την σωστή διαχείρηση αυτής της γιορτής της διαφορετικότητας, είναι πάρα πολύ υψηλά. Έτσι οι περισσότερες πόλεις που φιλοξενούν αυτήν την εκδήλωση ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας βγάζουν τρελά φράγκα!
Επίσης το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο του κράτους έχει επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε πάρα πολλές εκπομπές με γκέυ περιεχόμενο.

Επιπλέον τα περισσότερα ελληνικά κόμματα αδιαφορούν ή επιμένουν να απαγορεύουν την νομική επισφράγιση ίσων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με την ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία.





Προστασία σε περίπτωση απομάκρυνσης, απέλασης και έκδοσης
1.   Απαγορεύονται οι ομαδικές απελάσεις.
2.   Κανείς δεν μπορεί να απομακρυνθεί, να απελαθεί ή να εκδοθεί προς κράτος όπου διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου ή να υποβληθεί σε βασανιστήρια ή άλλη απάνθρωπη ή εξευτελιστική ποινή ή μεταχείριση.

Πράγμα που επίσης δεν συμβαίνει ποτέ, όπως πρόσφατα και σε μια από τις πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε να παρέμβει η επιτροπή δικαιωμάτων του Συριζα σε συνεργασία με κάποιες lgbt οργανώσεις ώστε να μπορέσει να παραχωρηθεί άσυλο σε έναν άνδρα που ήταν μισός κούρδος, μισός ιρανός, άθεος και γκέυ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Τι κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίσει το Ελληνικό κράτος από έναν τέτοιο άνθρωπο-που αν γυρίσει πίσω θα καταδικαστεί σε θάνατο-δεν καταλαβαίνω!





Απαγόρευση διακρίσεων
1.   Απαγορεύεται κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.
2.   Εντός του πεδίου εφαρμογής των Συνθηκών και με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεών τους, απαγορεύεται κάθε διάκριση λόγω ιθαγενείας.

...Κάνουμε και χιουμοράκι!




Προστασία σε περίπτωση αδικαιολόγητης απόλυσης
Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα προστασίας έναντι κάθε αδικαιολόγητης απόλυσης, σύμφωνα με το δίκαιο της Ένωσης και τις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές.

Όπως τον περασμένο χρόνο που όταν έμαθαν στην εταιρία πως συνάδελφος τους είναι οροθετικός τον πέταξαν έξω με τις κλωτσιές.




Δίκαιες και πρόσφορες συνθήκες εργασίας
1.   Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε συνθήκες εργασίας οι οποίες σέβονται την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά του.
2.   Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε ένα όριο μέγιστης διάρκειας εργασίας, σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες περιόδους ανάπαυσης καθώς και σε ετήσια περίοδο αμειβόμενων διακοπών.

Έχετε δεί πολλές transexuals να προσλαμβάνονται σε κανονικές δουλειές; Νομίζετε αλήθεια πως είναι τυχαίο που οι περισσότερες εργάζονται μόνο την νύχτα στις λεωφόρους;
Ολόκληρος ο χάρτης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...