ΕΙΝΑΙ ΟΙ GAY ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ?

Υπό κανονικές συνθήκες, η συνύπαρξη των λέξεων <gay> και <ρατσιμός> στην ίδια πρόταση, θα έπρεπε να συνιστά σχήμα οξύμωρο. Το να δείχνει ρατσιστική συμπεριφορά μια κοινωνική ομάδα που έχει βιώσει στο πετσί της τέτοια φαινόμενα, είναι σχεδόν παρανοϊκό, πόσο μάλλον όταν αυτού του είδους συμπεριφορές, στρέφονται ενάντια σε άτομα της ίδιας μειονότητας.

Μ’ ένα φίλο κάναμε μια μικρή έρευνα. Διατηρούμε και οι δύο προφίλ σε πασίγνωστη ιστοσελίδα gay γνωριμιών. Ξεκινήσαμε να ανοίγουμε ένα ένα τα προφίλ των χρηστών, θέλοντας να δούμε σε πόσα από αυτά αναγράφονται λέξεις και εκφράσεις όπως <είμαι 100% άντρας>, <μακριά οι λούγκρες>, <δε γουστάρω αδερφές /κουνιστές/ πούστηδες/ κραγμένες με λεπτές φωνούλες , τελειωμένες> και τα συναφή. Δε χρειάστηκε να ανοίξουμε πολλά. Το δείγμα ήταν επαρκές και η εικόνα εξοργιστική. Εκφράσεις που μας επιδαψιλεύουν είτε  <άντρακλες> αμοιβαδικής νοημοσύνης, είτε μισότρελες γριές που τρέχουν να προσκυνήσουν κλαίγοντας σκηνώματα παπάδων είτε ανθρωποειδή φασιστόμουτρα, χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από ομοφυλόφιλους  προκειμένου να χαρακτηρίσουν άλλους ομοφυλόφιλους.

Κρυμμένοι πίσω από ένα προφίλ (τις περισσότερες φορές χωρίς καν να εμφανίζουν πρόσωπο οι άντρακλες, παρά μόνο τον πούτσο τους σε διάφορες στάσεις και πόζες- γιατί είναι άντρακλες, είπαμε), εξαπολύουν στα μούτρα μας το βαθύτατο κομπλεξισμό τους, τις ανασφάλειές τους, τα στερεότυπα, τη χυδαιότητα, τη μιζέρια τους. Θλιβερά κακέκτυπα ανδρών που μια ζωή προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ομοφυλόφιλη φύση και επιθυμία τους και την κοινωνική αποδοχή μέσω του στρουθοκαμηλισμού και της άρνησης της πραγματικότητας. Σκιαγμένα κουνέλια που τρέχουν να αναπαράγουν τα καταρρέοντα στερεότυπα που εμφανίζουν τους gay ως καρικατούρες  γυναικών να καταναλώνουν Cosmopolitan με λυγισμένους καρπούς.

Μόνο που οι <άντρακλες>, οι 100% straight acting/looking και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο γελοίο αυτοπροσδιορισμό επιλέγουν, δε συνειδητοποιούν το πόσο μακρυά βρίσκονται από το πρότυπο που λυσσαλέα προσπαθούν να περάσουν και πόσο στενή σχέση έχουν με αυτό που χυδαία λοιδορούν . Γιατί ο ανδρισμός είναι διανοητική κατάσταση, στάση ζωής. Γιατί το αγόρι με τη λεπτή φωνή μπορεί να έχει αποδεχθεί το ποιος είναι και να τολμάει. Και αυτό τον καθιστά αυτομάτως άνδρα. Με αρχίδια.


Αλέξανδρος Εμμανουιλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...