Δημοπρασία Athens Pride στη gallery the Breeder 2013

Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα, στη διάσημη γκαλερί του Μεταξουργείου, η καθιερωμένη δημοπρασία* για την οικονομική ενίσχυση του Athens Pride. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που το αγαπημένο μας Pride χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά και κυρίως από τις καλές τέχνες και τους καλλιτέχνες που προσφέρουν τα έργα τους προς δημοπράτηση.
Η Ανδρια Γκιλμπερτ που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης, έχει στοχοποιηθεί στο παρελθόν, λόγω της Εβραϊκής της καταγωγής από διάφορες εθνικιστικές ομάδες νεοναζιστών.

Φέτος πουλήθηκαν όλα τα έργα όπως πάντα, αλλά δυστυχώς η προσέλευση δεν ήταν όμοια με την περσινή, μιας που αυτόν τον καιρό ο κόσμος δεν μπορεί να διαθέσει μεγάλα ποσά όσο ιερός κι αν είναι ο λόγος κι ο σκοπός.

Οι επιλογές των καλλιτεχνών έγιναν με βάση την μέχρι τώρα σταδιοδρομία κι αναγνωρισιμότητα τους. Εκείνο που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το μικρό κολλάζ με δύο καραβάκια που δώρισε μια νεαρή Κύπρια καλλιτέχνις, η Χάρις Επαμεινώνδα*, με συγκλονιστική καριέρα μέχρι στιγμής, η οποία έχει ήδη εκθέσει και στο MOMA, το έργο φυσικά θεωρήθηκε επένδυση, οπότε χτυπήθηκε αρκετά υψηλά και η τιμή του έφτασε κάπου στα 1000 ευρώ.
Η Πάολα Ρεβενιώτη επίσης συμμετείχε στη δημοπρασία με μια από τις ιστορικές φωτογραφίες της, την οποία όταν έφτασε αρκετά ψηλά η τιμή της, αγόρασε ο Ανρδέας Αγγελιδάκης, ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε μια καρέκλα καλυμμένη με χρυσό περιτύλιγμα, έργο, που αποτελεί κομμάτι μιας σειράς, εμπνευσμένο από ένα project* του πάνω στη διάσημη, κατεστραμμένη πια, βίλα των τεχνών που δημιούργησε κι έζησε κάποτε ο Αλέξανδρος Ιόλας*.
Μαζί τους ο Άγγελος Πλέσσας που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δική του έκθεση στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης*.
Η αφίσα του φετινού pride


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...