Η snob Colour Youth το Pink Washing κι οι Καταγγελίες για Ομοφοβία

Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε συντονισμένο gay κίνημα, αυτό γιατί όσοι διάλεξαν να ασχοληθούν το έκαναν κυρίως για ίδιον όφελος ή επειδή πραγματικά κινδύνευαν (κυρίως οι τρανς απ΄την μπατσαρία). Συχνά στις συνελεύσεις τους, οι διάφοροι ακτιβιστές-επιχειρηματίες, πλακώνονταν λόγω τυχοδιωκτισμού, αφού ο ένας περίμενε πως και πως να φάει τις διαφημίσεις, ελέγχοντας τα gay μαγαζιά, από τον άλλον, μέσω των (αγνώστου) επιχορηγούμενων περιοδικών τους (στην ουσία κωλοφυλλάδων). Όλο το gay life μετατράπηκε σε προϊόν προς πώληση και μάλιστα χωρίς κανένα πολιτικό υπόβαθρο και ουσιαστική διεκδίκηση για να πεις βρε παιδί μου πως ήρθε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Σίγουρα κάποιοι θα συμφωνήσουν πως αυτό ήταν που ζήσαμε από τα τέλη του 2000 ως το 2006, που επιτέλους ανασυντάχθηκαν κάποιοι αφήνοντας κατα μέρος την ακτιβιστική καριέρα τους στήνοντας το σημερινό Athens και μετέπειτα Thessalonike Pride.


Στο παρελθόν ακούγαμε συχνά να βρίζουν τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και την Πάολα Ρεβενιώτη αφού με τις μαχητικές τους προσωπικότητες κατάφεραν να στιγματίσουν το όποιο κίνημα, προσωποποιώντας το, με τίμημα βέβαια να στιγματιστούν κι οι ίδιοι.

Σήμερα όμως είναι ακόμα δύσκολο να συνεννοηθείς με τις σύγχρονες αυτές ομάδες (από την ΕΟΚ μέχρι την ΟΛΚΕ ή την ΛΟΑ και το ΣΥΔ), αφού οι περισσότεροι και στην colour youth, που αποτελεί την νεολαϊίστικη απάντηση των gay ακτιβιστών, συνεχίζουν να σνομπάρουν όσους δεν είναι μέλη και δεν ακολουθούν στρατιωτικά τις διάφορες περσόνες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν, συμμετέχοντας σ΄αυτές, μη έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνουν, πουλώντας συνθήματα ή προορίζοντας την αφεντιά του ο καθής για το βουλευτικόν αξίωμαν.

Παράλληλα ο απολίτικος χαρακτήρας τους, χρόνια τώρα, οδήγησε σε μια μετριοπαθή στάση, χωρίς ευρεία συσπείρωση, χωρίς συμμαχίες, χωρίς ξεκαθάρισμα ιδεολογικό, αφού έτσι κι αλλιώς κι εκείνοι που ασχολήθηκαν πιο σοβαρά, αποδείχτηκε στην πράξη πως διέπονταν από ατομιστικά συμφέροντα και λογικές.
Οπότε δεν πετύχαμε τίποτα ουσιαστικό, ούτε σε νομικό επίπεδο, ούτε σε πολιτικό πλαίσιο. Αν κάτι πέτυχε το όποιο lgbt κίνημα ήταν μέσα από το facebook (η επεξήγηση σε άλλο άρθρο), αλλά και φυσικά  μέσα από προσωπικές διασυνδέσεις ηγετικών στελεχών του με πολιτικώς ενεργά πρόσωπα, όπως πάντοτε, σε κάθε τομέα, σε κάθε άλλη ομάδα.

Δεν είναι λίγες και οι φορείς/ομάδες ΛΟΑΤ στο εξωτερικό που πραγματοποιούν σκληρό Pink Washing, υποστηρίζοντας καπιταλιστικές εταιρίες που υιοθετούν ρητορική υπερ των γκευ δικαιωμάτων μα κατα τα αλλα ενισχύουν την παιδική εργασία στις υπανάπτυκτες χώρες. Εμείς δηλαδή επειδή μας αποδέχονται, δηλαδή το αυτονόητο, πρέπει να τους πούμε και μπράβο. Να δεχτούμε τα λεφτά τους, αλλά να κλείσουμε το στόμα για οποιαδήποτε άλλη παρανομοία ακολουθούν. Δεν είναι λίγοι τα κορόϊδα, μαζί κι εγώ, που θεώρησαν πως επειδή το Ισραήλ είναι τόσο φιλελεύθερη χώρα, έχει και το δικαίωμα να ρίχνει μπόμπες στους φουκαριάρηδες της Παλαιστίνης, επειδή ας πούμε είναι Μουσουλμανέοι δεν είναι τόσο ανοιχτοί στα ΛΟΑΤ δικαιώματα.
Μακρυά δηλαδής απ΄τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι!

Τελευταία είχαν ακουστεί διάφορες καταγγελίες Ομοφοβικών επιθέσεων, που όλες παρουσίαζαν αρκετά όμοια αφηγηματικά χαρακτηριστικά, αλλά παραδόξως οι περισσότερες προέρχονταν, όπως έγινε γνωστό στα ψιθυριστά από άτομα του ίδιου κύκλου και της ίδια "ακτιβιστικής" δράσης.
Δεν θέλουμε να σκεφτούμε πως κάποιος αυτοθυματοποιείται για να γίνει φίρμα βεβαίως...
Αν θεωρείτε κάποιοι επιτυχία την προσπάθεια επιβολής νέων ονομασιών όπως Διαεμφυλικός εκεί που άλλοτε βλέπαμε Τρανσέξουαλ/Τραβεστί ή το να ρωτάς περαστικούς στο Σύνταγμα ποια η γνώμη τους για την ομοφυλοφιλία, τη στιγμή που την εποχή του '80 απλώς τους "έπαιρναν" χωρίς πολλά πολλά, οπότε αναγκαστικά άλλαζε η συμπεριφορά και η κουλτούρα τους, τότε ίσως μας βοηθήσετε να μας λυθεί η απορία για ποιό λόγο η επικοινωνία με την colour youth γίνεται τόσο δύσκολη.

Με αφορμή τη διαφήμιση της Airfast tickets, αφού κάναμε αναφορές στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο facebook που αριθμεί περι τα 40.000 μέλη, το video επιτέλους κατέβηκε, ακόμη καταγγείλαμε το γεγονός και στο ΣΕΕ μέσω email, επειδή όμως δεν αποτελούμε φορέα επικοινωνήσαμε με την colour youth γνωστοποιώντας το γεγονός, αλλά δυστυχώς μας έγραψαν στα αρχίδια τους, δεν μας απάντησαν ποτέ, ανανέωσαν φυσικά το περιεχόμενο της σελίδας καλώντας μας σε σεμινάριο ενημέρωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.... Ούτε φυσικά ενημέρωσαν για τις επόμενες κινήσεις, έστησαν απλώς μια σελίδα συλλογής υπογραφών και τέλειωσαν!

Ούφ κάναμε και τον ακτιβισμό μας, παρουσιάσαμε και το έργο μας ως οργάνωση, υποδυθήκαμε και τους αγωνιστές για εσωτερική κατανάλωση, πάμε τώρα στα γραφεία να κάνουμε τις φίρμες και να δώσουμε συγχαρητήρια αναμεταξύ μας. 

Το homohomini πάντως έλαβε τις εξής απαντήσεις και τις παρουσιάζει ξανά ως ερώτηση... 

Πείτε μας κυρίες & κύριοι τώρα και μετά τί κάνουμε;

1. 

Αγαπητέ κύριε,

Επειδή είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε μαζί σας για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες που χρειαζόμαστε για το
θέμα αυτό (και δεν έχουμε στη διάθεση μας κάποιο τηλέφωνο σας), σας παρακαλούμε να μας καλέσετε στο 210 68 99 331 .

Επίσης, για ενημέρωση σας σχετικά με τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (Σ.Ε.Ε.), τον Κανονισμό Λειτουργίας των Επιτροπών και τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας, σας παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.see.gr

Με εκτίμηση,

Λήδα Χατζηνικολαΐδη

Σ.Ε.Ε.

210 6899331


www.see.gr
Το ΣΕΕ είναι μια ανεξάρτητη αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Αστική Εταιρία Δεοντολογίας της Επικοινωνίας και το διακριτικό τίτλο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


2.



Αναφέρατε το βίντεο του χρήστη AirFastTickets Greece επειδή περιέχει ρητορική ή σύμβολα μίσους.
Κλείσιμο

Κατάσταση
Το βίντεο αφαιρέθηκε
Λεπτομέρειες
Ευχαριστούμε για την αναφορά σας. Το βίντεο που αναφέρατε παραβιάζει τους όρους της κοινότητας σε ό,τι αφορά τη ρητορική μίσους, κι έτσι το αφαιρέσαμε. Ενημερώσαμε το χρήστη AirFastTickets Greece ότι το βίντεό του αφαιρέθηκε, αλλά δεν του είπαμε ποιος το ανέφερε (το Facebook δεν αποκαλύπτει ποτέ ποιος υποβάλλει αναφορά).
Ημερομηνία αναφοράς
27 Μαρτίου
Κάτοχος

AirFastTickets Greece
Αιτία
Ρητορική ή σύμβολο μίσους
  • Πείτε μας τη γνώμη σας

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα
    3:51am
    Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

    Καλησπέρα,

    Ως ομάδα δεν γνωρίζουμε παραπάνω στοιχεία για το πώς έχει η διαδικασία της καταγγελίας, κσθ' ότι δεν είναι κάτι που έχουμε πράξει οι ίδιοι στο παρελθόν - ούτε και σε αυτή την περίπτωση, μιας και είχαμε πληροφόρηση πως καταγγελία είχε ήδη γίνει από άλλο άτομο της κοινότητας. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι πως όντως το ΣΕΕ είναι το αρμόδιο όργανο για το εν λόγω ζήτημα. Κρίνοντας από την απάντηση του, λογικά περιμένει νέα επικοινωνία από εσένα, σωστά;

    (Πάντως αν ισχύει η πληροφόρηση που έχουμε από άλλες πηγές, από ό,τι φαίνεται το σποτάκι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει "κατέβει". Πράγμα παρήγορο, αν και δεν παύει να συνεχίζει να προβάλλεται ήδη για υπερβολικά πολλές μέρες.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...