Άφαντος ο κόσμος στην κηδεία της Margaret Thatcher

Μια γραφική θατσερικιά αγγλιδούλα που δακρύζει σε άδειο φόντο
Δεν φαίνεται να κατάφερε ούτε η πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά της ζωής της βαρώνης, να κάνει τους Βρετανούς να αγαπήσουν το είδωλο χιλιάδων νεοφιλελεύθερων, στείρων και στυγνών, καπιταλιστών.
Όλοι εκείνοι που παραμιλούσαν πως ευχαρίστως θα πλήρωναν από την τσέπη τους, δηλαδή θα μοιράζονταν φυσικά το κόστος της κηδείας, αφού είχαν το θράσος να θέλουν να λατρέψουν την ηρωίδα τους δημόσια, ξαλάφρωσαν βαθιά που αναγκάστηκε τελικά ο Βρετανικός λαός, μαζί με τους φόρους των μεταναστών, να επωμιστεί το κόστος της κηδείας της σιδηράς κυρίας.
Γύρω στα 10 εκατομμύρια λίρες υπολογίζεται ότι δαπάνησε το ΔΗΜΟΣΙΟ, για να καταφέρει ο χρεωμένος κρατικός μηχανισμός να αποτίσει φόρο τιμής σε μια από τις ηγέτιδες της πλέον ατομιστικής και συντηρητικής ιδεολογίας.
Φαίνεται η μονεταριστική πολιτική του συντηρητικού κόμματος μαζί με νεοφιλεύθερες εκφάνσεις όσο και να βοήθησε την Μεγάλη Βρετανία να ανακάμψει από την οικονομική της ύφεση, δεν κατάφερε να πείσει το μεγαλύτερο πλήθος που αν και παραδόξως την εξέλεξε 3 φορές πρωθυπουργό, δεν έδειξε να αισθάνεται δικαιωμένο από την αντιλαϊκή της πολιτική, ή έστω ταραγμένο από το θάνατο της.
Όσες χαζές ψωνισμένες αδερφές κι αν βρήκαν το είδωλο της δυναμικής γυναίκας, πάνω στη Θάτσερ, για να θαυμάζουν, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας όχι μόνο δεν αισθάνθηκε υποχρεωμένο ή έστω περίεργο να παρευρεθεί στις τιμητικές τελετές, αλλά κατέληξε είτε να αδιαφορήσει πλήρως είτε να πανηγυρίσει επιδεικτικά.

videowall στο Εδιμβούργο, ψυχή δεν πέρναγε
Η υποκρισία των υποστηρικτών αυτών των οικονομικών πολιτικών δεν έχει όρια.
Αλλά στην πραγματικότητα σε ανθρώπους, με παρόμοιες πεποιθήσεις, όπως η Θάτσερ, οφείλεται η δημιουργία των εργατικών κινημάτων ως και η συγγραφή του κομμουνιστικού μανιφέστου.
Απλώς σήμερα οι δυνάστες έχουν ιδεολογικοποιήσει την ανηθικότητα τους και όταν λένε πως δεν θέλουν κράτος πρέπει επιτέλους να καταλαβαίνουμε πως εννοούν ότι δεν τους συμφέρει το δημόσιο κράτος πρόνοιας. Αυτό που θέλουν είναι να μοιράζονται μεταξύ τους το δημόσιο πλούτο, να διαχειρίζονται ως ιδιώτες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μιας χώρας, να κατευθύνουν την κυβέρνηση και να ελέγχουν βάση των ατομικιστικών συμφερόντων τους το μικρό κράτος. Αν για παράδειγμα ιδιωτικοποιήσουν την αστυνομία, θα πρέπει και οι ίδιοι να την πληρώνουν, ενώ τώρα χρησιμοποιούν τη δημόσια αστυνομία για λαϊκή καταστολή και ατομική προστασία τους.
Ο κοινωνικός δαρβινισμός τους δεν ιδεολογικοποιεί τα συναισθήματα μπροστά στην φτώχεια ενός συμπολίτη τους ή τις τύψεις με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο ανταγωνισμός στο καπιταλιστικό σύστημα της σημερινής νεοφιλεύθερης έκφρασης του, δεν ενδιαφέρεται για τον ανθρωπισμό.

Συλλογή Υπογραφών ενάντια στη Δημόσια δαπάνη

Xαρακτηριστικά σχόλια στο Twitter:

στιγμιότυπο από την...άδεια παρέλαση στο δρόμο για την τελετή
Thatcher. The woman that privatised everything. Yet the public has to fund her £10m pound funeral. Can she not afford her own funeral?

Η γυναίκα που ιδιωτικοποίησε τα πάντα. Παρόλα αυτά το δημόσιο πρέπει να χρηματοδοτήσει με 10 εκατ. λίρες την κηδεία της. Μα δεν μπορεί η ίδια να αντέξει το οικονομικό βάρος της κηδείας της;

Huge respect to Liverpool City Council for not showing Thatcher's funeral on public tv. 1 city that always stays loyal.

Μεγάλος σεβασμός στο δημοτικό συμβούλιο της Λιβερπουλ που αποφάσισε να μην προβάλει την κηδεία της Θάτσερ στη δημόσια τηλεόραση. Η μόνη πόλη που μένει πάντα πιστή.


Διαβάστε επίσης ΘΑΤΣΕΡΟΣΚΟΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...