ΘΑΤΣΕΡΟΣΚΟΝΗ

" Τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι." Β.Ι.Λένιν

Εκείνοι που έκραζαν τον Τσάβες σήμερα κλαίνε για τη Θάτσερ, την ηγέτιδα που εφάρμοσε το Δόγμα του Σοκ μαζί με τους εξαίρετους φίλους της τον συντηρητικό αντικομμουνιστή και 40ό Πρόεδρο των ΗΠΑΡόναλντ Ρήγκαν αλλά και τον Αύγουστο Πινοτσέτ αιματηρό Δικτάτορα της Χιλής, που ιδιωτικοποίησε τα πάντα, φτωχοποιώντας έτσι το λαό του, με την βοήθεια της Αμερικής και της οικονομικής σχολής του Σικάγο του Μίλτον Φρίντμαν...εξαφανίζοντας Χριστιανικά κάθε αντιφρονούντα και δημοκρατικό του αντίπαλο.


Η κόρη ενός μπακάλη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις καπιταλιστικές αξίες, αφού κατάφερε να γίνει, ξεκινώντας απ΄το τίποτα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αγγλίας για 11 συνεχόμενα χρόνια, από την άλλη πρέπει να μισούσε τόσο πολύ την καταγωγή της γιαυτό και κατασπάραξε με τις πολιτικές της όλη την εργατική και την χαμηλότερη τάξη. Ξέκανε τους ανθρακωρύχους και τους πέταξε στο δρόμο μαζί με τις οικογένειες τους, γιατί δεν θεωρούσε πως το κράτος δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί με δικά τους έξοδα (?) τα εθνικά (κερδοφόρα) ανθρακορυχεία.
Ένα χρόνο κράτησε η απεργία των εργατών, στο μεταξύ η Θάτσερ για να ανέβει η δημοτικότητα της λόγω της αυστηρής μονεταριστικής της πολιτικής, ξεκίνησε έναν μάλλον αναίτιο πόλεμο των νήσων Φολκλαντς, ενώ αφαίρεσε το ένα ποτήρι γάλα που δινόταν στα σχολεία σε κάθε παιδί, επιστρέφοντας στα ταμεία του κράτους ένα μεγάλο ποσό...
Το ότι οι επόμενοι που τη διαδέχτηκαν δεν ανέτρεψαν τις πολιτικές της δεν πρέπει να μας φαίνεται ως επιχείρημα αφού κι ο Μπλερ των Εργατικών συμμετείχε στον πόλεμο του Ιρακ και του Αφγανιστάν μαζί με τον George W. Bush.
Επιπλέον η Αγγλία αποτελεί σήμερα φορολογικό παράδεισο, όπως κι η Ολλανδία αν και υποτίθεται είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καρδιά της ήταν απο σίδερο φτιαγμένη και δεν καταλαβαίνει...

Αν ο θάνατος της σιδηράς κυρίας αποτελεί το τέλος μιας εποχής, θα ήταν πολύ ευχάριστο για την ανθρωπότητα να αποτελούσε και το τέλος των Νεοφιλελεύθερων ιδεών σε όλον τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς αυτή ήταν η παρακαταθήκη της, η πρόκληση πόνου στο λαό, για μια αλλαγή της οικονομίας προς το καλύτερο(?) με κάθε κόστος.

Μάλλον γιαυτό και στήθηκαν «Thatcher death parties» σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενα από συγκρούσεις με την αστυνομία και φυσικά το σύνθημα The Bitch is Dead!

Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία έχει λύσει το πρόβλημα των Ιρλανδών εξτρεμιστών (?) που ήθελαν την ανεξαρτησία τους:

10 μέλη του ΙΡΑ θα πεθάνουν στην απεργία πείνας στις φυλακές Λονγκ Κες, κοντά στο Μπέλφαστ,επειδή ζητούσαν τα παρακάτω:
το δικαίωμα να μην φορούν στολές φυλακισμένων, το δικαίωμα να αρνούνται την καταναγκαστική εργασία στη φυλακή, το δικαίωμα να συναναστρέφονται ελεύθερα με άλλους κρατούμενους και να οργανώνουν δικές τους ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το δικαίωμα να δέχονται μία επίσκεψη, ένα γράμμα, ένα πακέτο κάθε εβδομάδα, και τέλος να επανακτήσουν το δικαίωμα μείωσης ποινής, μετά τη λήξη της απεργίας.

Στις 6 Μαΐου, μία μέρα μετά το θάνατό του Μπόμπυ Σάντς, η Μάργκαρετ Θάτσερ, πρωθυπουργός τότε της Βρετανίας, σχολίαζε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξάλειψης της τρομοκρατίας. Ο κ. Σαντς ήταν απλά ένας κατάδικος. Που επέλεξε να πεθάνει».

Η Ομοφοβία της Μαργαρίτενας:

Πίστευε ότι ο καθένας πρέπει να είναι όλα αυτά που θέλει να είναι
και η σεξουαλικότητα του δεν αφορά κανέναν και κανένα θεσμό.
Το κόμμα των Συντηρητικών ήταν γεμάτο ομοφοβικούς, τρέχα γύρευε δηλαδή τι ανωμαλάρες θα κρύβονταν εκεί μέσα με την προβιά της ηθικής. 
Η Θάτσερ όμως ως γνήσια (?) (νεο)Φιλελεύθερη δεν ενδιαφερόταν για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του κάθε ατόμου, οπότε ήταν μια από τις λίγες βουλευτίνες του κόμματος της που ψήφισε ανοιχτά υπερ της Αποποινικοποίησης της Ομοφυλοφιλίας το 1967. Όμως στα χρόνια της κυβερνητικής της θητείας, με την εμφάνιση κι έξαρση του AIDS έστησε το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ/ Section 28. Οι συντηρητικοί πάντοτε απέφευγαν την πραγματικότητα. Το ίδιο συνέβαινε και στην Αμερική που προτιμούσαν να αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει σιωπηλά, να στιγματίζουν τους ΛΟΑΤ, αντί να κοιτάξουν να βρούνε θεραπείες για την ασθένεια, ποινικοποιώντας τα προφυλακτικά και το σεξ λέγοντας πως είναι αμαρτία πριν το γάμο, περιμένοντας κι ελπίζοντας βλακωδώς από την ανθρώπινη φύση να μην υπακούσει στη φύση της...

Το παραπάνω τραγούδι ήταν ενάντια στον τότε νόμο της Θάτσερ που απαγόρευε την αναφορά της ομοφυλοφιλίας από κάθε δημόσιο φορέα (εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ) με σκοπό να αποφεύγεται η διάδοση της. 
Έτσι με το φόβο των ποινικών διώξεων, όσες ιδιωτικές πρωτοβουλίες είχαν στηθεί π.χ. ομάδες, μέσα στα πανεπιστήμια, ψυχολογικής υποστήριξης για ομοφυλόφιλα άτομα, έκλεισαν...

Προσπάθησαν να απαγορεύσουν τη μετάδοσή του αλλά πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί το έπαιζαν συνέχεια!

Αυτό που κατηγορούσε ο Boy George επιπλέον τη Θάτσερ ήταν ότι προσπάθησε να περάσει τον νόμο εκμεταλλευόμενη την τότε νέα ασθένεια του AIDS και τη συγκεκριμένη κρίση που την ακολούθησε για να σκορπίσει τον πανικό στην κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών ισχυριζόταν ότι κάποιοι μπαίνουν στα σχολεία για να κάνουν τα παιδιά μας ομοφυλόφιλους.

Η δήλωση του Κεν Λόουτς για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ (όπως την μεταδίδει ο Guardian στο live blog του για το θέμα):


«Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η πιο διχαστική και καταστροφική πρωθυπουργός της σύγχρονης εποχής. Μαζική ανεργία, κλεισμένα εργοστάσια, κατεστραμμένες κοινότητες, αυτή είναι η κληρονομία της. Ήταν μια μαχήτρια και ο εχθρός της ήταν η βρετανική εργατική τάξη.

Στις νίκες της αυτές την βοήθησαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ηγέτες του Εργατικού Κόμματος και πολλών Συνδικάτων. Η σημερινή άθλια κατάσταση οφείλεται στις πολιτικές που αυτή άρχισε. Το βηματισμό της τον ακολούθησαν κι άλλοι πρωθυπουργοί, με πρώτο τον Τόνι Μπλερ. Εκείνη ήταν ο οργανοπαίχτης κι αυτός ήταν η μαϊμού που χόρευε.

Θυμηθείτε τότε που αποκαλούσε τον Μαντέλα τρομοκράτη κι έπινε το τσάι της με τον βασανιστή και δολοφόνο Πινοτσέτ.

Πώς να την τιμήσουμε, όπως της αξίζει; Να ιδιωτικοποιήσουμε την κηδεία της. Να την βγάλουμε σε δημοπρασία και να την αναθέσουμε στη φθηνότερο μειοδότη. Αυτό θα ήθελε και η ίδια».


Τώρα που η Θάτσερ έγινε σκόνη, ελπίζω να μην γίνει η κηδεία της δημοσία δαπάνη, δηλαδή με τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών, μιας που δεν έχουμε πια σοσιαλισμό και τα λεφτά έχουν όντως τελειώσει!

Άλλες πηγές: 
Ο «επικήδειος» του Morrissey για την Θάτσερ

2. Gay politics_A BUSLOAD OF BIGOTRY
«Η Θάτσερ δεν είχε ίχνος ανθρωπιάς» Ο «επικήδειος» του Morrissey για την Θάτσερ Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος...